Opskrift På Klassisk Dansk Bøf Med Bløde Løg

D. 22.05.2020
Image: canva.com

I dette indlæg giver vi dig en helt standard, men fantastisk opskrift på god gammeldags dansk bøf med tilhørende bløde løg og sovs.

Opskriften er beregnet til 4 personer og kan laves på forholdsvis kort tid.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 500-600 gram oksekød(nok til 4 gode bøffer minimum)
  • 3 DL oksefond
  • 3 Løg
  • 2 Tsk. maizena
  • Salt
  • Peber
  • Evt. saucekulør hvis du ønsker mere traditionel brun sauce

Fremgangsmåde:

  1. Del kødet i 4-8 lige store stykker, afhængigt af hvilken størrelse bøf du ønsker.
  2. Form hvert stykke kød i hånden til en kugle.
  3. Pres kødet fladt på bordet eller på et skærebræt og form til en hakkebøf, hak dine bøffer forsigtigt med en kniv for at få de ikoniske hakkebøf riller.
  4. Pil løg og skær dem i store runde skiver.
  5. TIlføj 3 spsk. Smør på en varm pande og tilføj løgene.
  6. Steg løgene til de er helt bløde og rør godt til og krydr med salt og peber.
  7. Når løgene er færdige tages de af og gemmes i en lille skål eller tallerken.
  8. Kom en god mængde smør på panden igen.
  9. Steg dine hakkebøffer ca. 5-7 minutter på hver side afhængig af tykkelse og vend dem gerne flere gange imens de steger.
  10. Krydr med salt og peber til sidst.
  11. Til saucen kommes oksefond på panden og koges op, herefter jævnes den med maizena.
  12. Rør sovsen godt så der ikke kommer klumper og smag til med salt og peber, tilføj evt. Saucekulør hvis du ønsker dette.
  13. Læg til sidst hakkebøfferne tilbage i saucen og tilføj bløde løg oven på bøfferne
  14. Velbekomme!

Tak for støtten Zensehome

Tak til Zensehome for deres støtte til dette indlæg. På Zensehome’s webshop finde du en smart løsning til lyset i dit hjem hvor du kan få diverse betjeningstryk, lampeudtag og meget mere til smart hjemme belysning.

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…