Opskrift På Kødsovs Med Grøntsager

D. 24.07.2020
Image: canva.com

I dette indlæg giver vi dig en hur tig og nem opskrift på kødsovs med grøntsager.

Denne kødsovs kan sagtens spises for sig selv, men er især lækker med tilhørende spaghetti eller anden foretrukken pasta.

Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:

  • 4-500g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie eller smør/fedt til stegning
  •  2 stilke bladselleri
  • 2 gulerødder
  • ½ squash
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 70g tomatpuré fra koncentrat
  • salt
  • peber
  • evt. paprika
  • Spaghetti nok til 4 personer, ca. 400g
  • Frisk parmesan som topping

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg og hvidløg samt snit og skyl bladseeri i tynde skiver
  2. Steg løg, bladselleri og hvidløg sammen i en gryde med olie indtil løgene er gennemsigtige.
  3. Skyl squash, gulerødd er og skræl gulerødderne.
  4. Riv gulerødder og squash og smid dem ned i gryden til de andre grøntsager.
  5. Steg indtil grøntsagerne er faldet godt sammen, og tilsæt da kød og krydderier.
  6. Steg indtil kødet er brunet og tilsæt derefter hakkede tomater og tomatpuré.
  7. Læg låg på kryden og lad det simre i minimum 30 minutter, men gerne længere.
  8. Smag til med krydderier undervejs.
  9. Kog spaghetti efter instruktionerne på pakken.
  10. Riv parmesan groft.
  11. Server til sidst spaghetti med kødsovs og tilføj parmesan på toppen og evt en lille stilk persille eller anden krydderurt.
  12. Velbekomme!
Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…