Spansk Mad Opskrift På Paella

D. 18.11.2020
Image: Pixabay, EstudioWebDoce

Mmmh. Bare tanken om en lækker Paella, får mig til at drømme mig til Spanien, de lune himmelstrøg, et lækkert glas sangria og en skøn Paella fyldt med friske skalddyr.. 

Jeg bliver altid inspireret af maden i de forskellige lande jeg er rejst til. Men særligt Paella har fundet en stor plads i mit hjerte! Måske det hænger sammen med at jeg er kommet meget til Spanien, siden jeg var lille.. 

Nå, det var ikke det vi skulle snakke om, men derimod en opskrift på den skønne ret! Den opskrift jeg har fundet meget inspiration fra, om som jeg bare synes fungerer hver gang, kommer fra gastromand.dk - og hvis du læser med på hans side, må man også tro at han har rigtig godt styr på det - hans bedre halvdel har nemlig spanske rødder og har gode fif i ærmet. 

En af de bedste tips til en god Paella kan sammenlignes lidt med at lave en lækker risotto. Der er det perfekte tidspunkt retten er færdig på - hverken mere eller mindre. Risen må ikke være udkogte, men heller ikke underkogte. 

Du skal bruge (opskrift taget direkte fra gastromand.dk 

  • 10 blåmuslinger
  • 10 hjertemuslinger (kan erstattes med blåmuslinger også) 
  • 10 Jomfruhummer-haler
  • 10 Tigerrejer
  • 10 Blæksprutte-ringe
  • 250 gram ris
  • 1,5 liter god fiskefond
  • ½ rød peber
  • ½ grøn peber
  • 6 friske cherrytomater.
  • ½ frisk chili
  • 3 store friske tomater - hvis det er efterår så brug 10 cherrytomater
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 gram ærter
  • En god skvat ekstra jomfru oliven olie
  • 1 stort nip spansk safran
  • Salt/peber
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Rengør alle skaldyr. Skyld dem grundigt. Hvis blåmuslingerne er åbne så banker du dem lige imod kanten af vasken – lukker de sig er de i orden, ellers ud med dem.
  • Det samme gælder for hjertemuslingerne.
  • Skyl blæksprutten og hummeren grundigt
  • Skær blæksprutten i så ensartede ringe/skiver som muligt.
  • Stil alle skaldyrene til side.
  • Varm en pande godt ud med oliven olie, hvis du har chorizo så skær det ud og start med det - uden olie.
  • Hak hvidløg, løg, paprika og chilien fint og svits det på panden.
  • Imens det hygger sig lægger du lige dit safran i en staniolpakke og varmer en tør pande op.
  • Læg nu pakken på panden i 15 sekunder, det sætter gang i dit safran.
  • Tag nu pølserne af varmen og lad fedtet forblive hvor du svitser grøntsagerne i.
  • Så tilsætter du ris og lader det svitse godt sammen.
  • Så skal der tilsættes halvdelen af fonden, safran og blæksprutte som skal have længst.
  • Hele ideen er nu, at det står og brænder lidt på men ikke for meget - så en gang imellem ca. hver 4-5 minut skraber du lige bund fri, det skal helst være nogenlunde tørt, men ikke knast tørt - så derfor spæder du lidt til med fond løbende.
  • Efter ca. 15 tilsætter du resten af skaldyrene og forsøger at vidt det er muligt at få dem dækket til så de bliver tilberedt - husk at alle muslinger skal åbne sig.
  • Inden servering hælder du lige ærterne over så de bliver varme - de skal ikke miste sin farve!
  • Skær citronen ud og læg over når du serverer.
  • Smag til med salt og peber.

Jeg håber at du får ligeså stor glæde af denne opskrift, som jeg har haft. Jeg har selv ændret lidt hist og her, hvis jeg for eksempel ikke lige kunne få hjertemuslinger eller ønskede den mere spicy. 

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette blogindlæg. Perlen Odense forhandler blandt andet mange smukke perleøreringe

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…