Opskrift: Gazpacho

D. 22.01.2020
Image:

Gazpacho er en klassisk spansk ret, der i bund og grund er en kold tomatsuppe med peberfrugt, løg og hvidløg. Suppen har for mig ofte været en nem og lækker ret, der udgør et godt aftensmåltid på de dage, hvor man hverken har den store trang til mad eller madlavning.

Det eneste “minus” er, at den skal stå på køl i godt 3 timer inden servering. Udover dette, så tager det kun godt en halv time at lave.

Ingredienser til Gazpacho

  • Et par skiver hvidt brød
  • 0,5 dl vand
  • 600 g tomater
  • En halv agurk
  • 1 peberfrugt
  • ½ løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 4 spsk sherryeddike
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du

  1. Start med at skære kanterne af brødet, og derefter skæres et midterste i grove tern
  2. Læg brødet i vand, så det ligger i blød
  3. Skær tomaterne i 4 stykker
  4. Skræl agurken og skær den i stykker
  5. Skyl peberfrugten og fjern kerner
  6. Blend alle grøntsager sammen med brødet grundigt
  7. Tilsat vand, olie og eddike
  8. Smag til med salt og peber

Tak til Advokathuset Bredgade
Vi siger stort tak til Advokathuset Bredgade for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Leder du efter et advokatfirma i København? Så er de et oplagt valg!

Relaterede indlæg
Chorizo bliver brugt i ekstremt mange sammenhænge i den spanske madkultur. Det er en inkar…
Elsker du også det spanske køkken? Det gør jeg! Det spanske køkken er fyldt med lækre, vel…
Ingredienser til Mexicansk Burger 4 stk. Burgerboller8 stykker store salatblade1 rødløg, …
I dette indlæg får du en lækker opskrift på en spansk inspireret kyllingeret som er perfek…
I dette indlæg deler vi en utrolig lækker opskrift på spanske skinkespyd med tilhørende to…
I dette indlæg får du en opskrift på traditionel Spansk tortilla, som slet ikke er det sam…
Churros, eller spanskrør som mange kalder dem, er en mexicansk snack, men bruges i mange v…