Opskrift: Gazpacho

22.01.2020

Gazpacho er en klassisk spansk ret, der i bund og grund er en kold tomatsuppe med peberfrugt, løg og hvidløg. Suppen har for mig ofte været en nem og lækker ret, der udgør et godt aftensmåltid på de dage, hvor man hverken har den store trang til mad eller madlavning.

Det eneste “minus” er, at den skal stå på køl i godt 3 timer inden servering. Udover dette, så tager det kun godt en halv time at lave.

Ingredienser til Gazpacho

  • Et par skiver hvidt brød
  • 0,5 dl vand
  • 600 g tomater
  • En halv agurk
  • 1 peberfrugt
  • ½ løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 4 spsk sherryeddike
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du

  1. Start med at skære kanterne af brødet, og derefter skæres et midterste i grove tern
  2. Læg brødet i vand, så det ligger i blød
  3. Skær tomaterne i 4 stykker
  4. Skræl agurken og skær den i stykker
  5. Skyl peberfrugten og fjern kerner
  6. Blend alle grøntsager sammen med brødet grundigt
  7. Tilsat vand, olie og eddike
  8. Smag til med salt og peber

Tak til Advokathuset Bredgade
Vi siger stort tak til Advokathuset Bredgade for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Leder du efter et advokatfirma i København? Så er de et oplagt valg!

Relaterede indlæg
I dette indlæg får du en opskrift på traditionel Spansk tortilla, som slet ikke er det sam…
Churros, eller spanskrør som mange kalder dem, er en mexicansk snack, men bruges i mange v…
Paella er en velkendt spansk specialitet, som nydes af både spanierne selv men også mange …
I dette indlæg fremhæver vi nogle af de lækreste spanske retter! Spansk mad er velkendt f…
Jeg har rejst en del i det dejlige Spanien, og hvis der er noget, som jeg er særligt vild …
Jeg har tidligere skrevet lidt om, hvordan man får mere fisk ind i sin kost. En af de ting…